Радев и Алиев подписаха декларация за партньорство

Декларация за стратегическо партньорство между Република България и Република Азербайджан подписаха президентите Румен Радев и Илхам Алиев. Това се случи в резиденция „Загулба“ в азербайджанската столица Баку. Българският държавен глава е на официална визита в страната по покана на своя колега.

В присъствието на двамата държавни глави бяха подписани и други документи от двустранен интерес за задълбочаването и укрепването на сътрудничеството между България и Азербайджан.

Това са Договор за съвместно опериране между България Еър и Азербайджанската национална авиокомпания. От българска страна документа подписа Христо Тодоров – председател на Борда на „България Еър“. Също така Меморандум за разбирателство между Държавната петролна компания на Република Азербайджан и Асарел Инвестмънт ЕАД, подписан от Димитър Цоцорков – изпълнителен директор на Асарел Инвестмънт ЕАД“.

Служебният министър на енергетиката Владимир Малинов подписа от българска страна и Меморандум за разбирателство между Министерство на иновациите и растежа на Република България и Министерство на цифровото развитие и транспорта на Република Азербайджан за сътрудничество в областта на технологичните иновации.

По-рано днес двамата държавни глави разговаряха на четири очи.

Четете още

Избор на редактора