Радев кандиса: Премиерът ще е външен министър

Президентът Румен Радев издаде указ и назначи служебния министър-председател Димитър Главчев и за служебен министър на външните работи, а Георги Тахов – за служебен министър на земеделието, съобщават от прессекретариата на държавния глава.

В съобщението се посочва, че указът за промени в състава на служебното правителство по предложенията на служебния министър-председател Димитър Главчев е издаден след разговор със служебния премиер и постъпили предложения от негова страна.

На основание чл. 99 ал. 5 на Конституцията държавният глава Румен Радев назначи Димитър Главчев и за служебен министър на външните работи, а Георги Тахов – за служебен министър на земеделието и храните.

Със същия указ държавният глава освобождава Стефан Димитров от длъжността служебен министър на външните работи, а Кирил Вътев – от длъжността служебен министър на земеделието и храните.

По-рано днес от Министерския съвет съвет съобщиха, че Димитър Главчев е изпратил писмено предложение до държавния глава за промени в състава на служебния кабинет.

Четете още

Избор на редактора