Радев кани Главчев да обсъдят рокадите в кабинета

В петък ще поканя служебния премиер Димитър Главчев да обсъдим неговите предложения за промени в кабинета, каза президентът Румен Радев. Той посочи, че предложенията не бива да включват заместник-председатели на партии.

Президентът Румен Радев посреща на площад „Св. Александър Невски“ президента на Италианската република Серджо Матарела. Двамата ще отдадат почит пред Паметника на Незнайния воин.

Служебният премиер Димитър Главчев направи две предложения за промяна в персоналния състав на служебното правителство. Той предложи Стефан Димитров да бъде освободен като служебен министър на външните работи и поста да заеме Даниел Митов, както и Георги Тахов да замени Кирил Вътев на поста министър на земеделието и храните, припомня БТА.

„Вече виждате как от партийни събрания се раздават разпореждания, как се заплашва министър-председателят. Аз много се надявам господин Главчев да си дава сметка за щетите върху кабинета и върху доверието върху изборния процес, когато той светкавично изпълнява щенията на своя партиен началник. Когато аз отговарях за служебните правителства партиите не можеха и да си помислят за подобни вмешателства. За външен министър стана ясно от къде идва заръката, но кой поръча смяната и на земеделския“, попита президентът Румен Радев.

Той припомни, че земеделският министър лично е бил представен от Димитър Главчев за оставане в служебния кабинет в дух на приемственост и като човек с доказан мениджърски опит в областта.

„Не е ли странно министър-председателят да си сменя през ден мнението и нормално ли е изобщо през ден да сменяме по министър. Така объркваме и обществото, и бизнеса, и партньорите“, каза още той.

Четете още

Избор на редактора