Радев официално отказа да махне шефа на ДАНС

Изпратих официален отказ за отстраняването на председателя на ДАНС, защото мотивите не отговарят на закона, съобщи президентът Румен Радев пред журналисти.

Следя със сериозна загриженост случващото се днес в Народното събрание, заяви още държавният глава.

„Управляващите и мнозинството в този парламент трябва да си дават сметка, че властта е съзната отговорност към гражданите, а не хазартно надлъгване. Докато парламентът и правителството си играят на власт, в същото време текат процеси със силен деструктивен заряд. Сами съсипваме енергетиката и икономиката си, режем си европейската перспектива, сами саботираме собствените си национални приоритети“, каза още Радев.

Всички анализи и разчети показват, че едно прибързаното премахване на дерогацията за внос на руски суров петрол от „Лукойл“ води до неоправдан риск за дефицит на горива и скок на цените в България, заяви още президентът в отговор на въпрос. По думите му явно в календара на сглобката фигурират дати на ротации, но от тези дати се интересуват само те. „В календара на българските граждани има други дати – на чакащите сметки и на покриване на разходи. Още веднъж ще призова: едно управление има бъдеще само тогава, когато се води на първо място от интересите на българските граждани“, подчерта Радев.

Четете още

Избор на редактора