Радев пак недоволен от кабинета и парламента

Правителството и Народното събрание следва да съхраняват и развиват отбранителните способности на Българската армия, а не да я ползват за донор на чужди армии.

Това каза пред журналисти в Карнобат президентът Румен Радев по повод предложението България да изпрати на Украйна ракети за ЗРК С-300.

„Мисля, че съм ясен в това отношение“, коментира държавният глава.

Шизофренно и политическо нелепо е да плачеш за Шенген и еврозоната, а да твърдиш, че службите са пробити и навсякъде има шпиони, посочи още президентът Радев по повод призивите за оставка на председателя на ДАНС:

„Единствената цел на така наречената „реформа на службите“ – това е тяхното подчиняване, за да не може никой да научава за безчинствата на управляващите и да не може никой ефективно да противостои“.

По темата за експулсирането на руските свещеници Радев посочи, че не е чел доклада на ДАНС.  „Но дори и да го бях чел, нямаше да ви кажа. Защото не съм като някои други политически лидери, които фриволно боравят с класифицирана информация“, заяви президентът.

„Има дълбоко непознаване за същността на работата на ДАНС. Когато се осветли, когато се разбере, че някой е агент, това не означава, че моментално трябва да бъде изгонен от страната. Напротив, тогава започва същинската оперативна работа“, каза още държавният глава.

Президентът е на посещение в Карнобат по повод празника на града. Той ще участва в официалната програма по случай празника и ще произнесе слово.

Четете още

Избор на редактора