Радев свиква извънредно съвета за сигурност

Президентът Румен Радев свиква извънредно заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС).

Темата на заседанието е „Рискове и заплахи пред националната сигурност в контекста на конфликтите в Близкия изток. Необходимост от мерки“.

Служебният министър-председател Димитър Главчев свиква днес в 17:00 ч. Съвета по сигурността във връзка с ескалацията на напрежението в Близкия изток, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Председател на Съвета е премиерът Главчев, членове са служебните министри на вътрешните работи Атанас Илков, на отбраната Атанас Запрянов, на външните работи Иван Кондов, на финансите Людмила Петкова, както и на електронното управление Валентин Мундров.

В Съвета по сигурността участват още председателят на Държавна агенция „Национална сигурност“, председателят на Държавна агенция „Разузнаване“, директорът на Служба „Военно разузнаване“, началникът на Националната служба за охрана.

Напрежението в региона нараства с всеки изминал ден. За втори път в рамките само на 6 месеца Иран атакува с балистични ракети Израел. От своя страна израелската армия продължава да нанася удари в Ливан, където по-рано във вторник започна и сухопътна операция, насочена срещу силите на „Хизбула“.

Правителственият самолет осъществи два полета от Бейрут към България с наши сънародници, пожелали да се евакуират.

Четете още

Избор на редактора