Радев ще сезира КС за промените в Конституцията

За експеримента с Конституцията българите ще плащат тежка цена, сезирането на Конституционния съд е мой дълг като държавен глава, каза президентът Румен Радев.

По-рано днес Народното събрание прие окончателно и на трето четене промените в Конституцията, припомня БТА.

„Беше ясно, че гласуваните промени няма да решат проблемите в правосъдието и да гарантират справедливост за българските граждани, с каквато цел бяха инициирани. За сметка на това подкопават устоите ни като демократична, правова и суверенна държава. Зад тези промени прозира една цел – управляващите партии да запазят влияние, дори когато напълно загубят доверие“, заяви президентът Румен Радев.

„С допускането на чуждо гражданство в управлението на страната те показват, че наличието на двойни стандарти на лоялност към България за тях не са проблем“, добави той.

Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев днес отдаде почит на паметта на капитан Димитър Списаревски по повод 80 години от подвига на летеца. Той прие строя на почетния караул пред паметника на Димитър Списаревски в ж.к. „Дружба“ 1, след което произнесе слово.

Четете още

Избор на редактора