17.9 C
София
събота, 1 октомври, 2022

Радостин Василев: Кабинетът няма да издържи вота, отиваме на избори

Правителството няма да издържи на вота на недоверие. Това прогнозира министърът на спорта в оставка Радостин Василев на извънреден брифинг в Плевен, където официално разпусна местното ИТН и затвори градския офис на партията на Слави.

„Правителството не би издържало вота на недоверие и ще отидем на избори. Това е моето мнение и ако нещо се промени, ще бъда много изненадан“, заяви бившият областен координатор на партия “Има такъв народ” (ИТН) за област Плевен.

Според него ще бъде мъчение за правителството да управлява при сегашната политическа ситуация. “Мисля, че “Продължаваме промяната” трябва да отиде на избори, защото в момента обществото в голямата си част вижда истинските лица на участниците в парламентарната игра”, каза още министърът в оставка. Той смята, че “Продължаваме промяната” ще загуби, ако продължи да управлява “в един аморфен парламент с плаващи мнозинства”. “Продължаваме промяната” получи такъв тласък от предателството на ИТН, че в момента би трябвало да искат избори”, уверен е Василев.

На въпрос дали е морално напусналите групата на ИТН в парламента депутати да останат като независими, Радостин Василев обясни, че според него по-моралният избор е те да не си тръгват, а “да работят против продажбата и предаването на идеите на ИТН, което прави в момента ръководството и останалата част от групата.

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини