Василев: „Промяната“ ще спечели изборите

„В момента „Продължаваме Промяната“ трябва да идат на избори. Техният тренд е възходящ. Те ще спечелят следващите избори“, заяви пред bTV Радостин Василев. Министърът на спорта в оставка каза още, че ако се стигне до предсрочен вот, напусналите ИТН депутати ще се включат в него. Коментирано било включването им в общи листи с ПП.

Според него партиите са изгубили доверието на обществото и това е причината той и останалите независими депутати да създадат гражданско движение.

Василев каза още, че с БСП вчера са обсъдили законодателната и управленска програма, както и предложенията за корекции на ИТН. „В частта на законодателната рамка имаше нови предложения, в здравеопазването и енергетиката“, добави той.

„Другата седмица ще се говори за персонален състав на кабинет. Ако няма развитие другата седмица, по-удачно е да се отиде на избори. Песимист съм по отношение на подкрепа от страната на независимите депутати, ако има министри на ИТН в кабинета“, посочи Василев.

Според него всички трябва да направят компромиси. Най-голям компромис би трябвало да направи ПП, защото разговорите с ИТН са рискови и притеснителни.

Четете още

Избор на редактора