Разград: Разбиха банда за романтични измами

Група, извършваща така наречените романтични измами, разкриха в Разград. При съвместно разследване на българските и турските власти са задържани 11 души – трима от Разградско, а останалите – в южната ни съседка, съобщи Нова.

При схемата жени от България се свързват с турски граждани през социалните мрежи и стига се до обещания за съвместно съжителство или брак, обясни Тихомир Тодоров, окръжен прокурор на Разград.

Новото при тази схема е, че поисканите пари не се предават през системите за бързи плащания, а на банкови сметки. Те са разкрити на имената на наши съграждани – „финансови мулета”. Организаторите ги водят до Турция, за да си вземат банковите карти, след което им ги прибират у нас. В тези сметки измамените мъже от Турция превеждат парите.

Задържаните у нас са от село Ясеновец. Това са две жени на 36 и 38 години и мъж на 21. На тях ще им бъдат повдигнати обвинения за пране на пари.

При претърсванията вчера на адреси и автомобили от полицията в Разград са открили около 30 000 лева в различни валути, злато и огромен брой стоки за бита.

Четете още

Избор на редактора