Разгеле! СОС вече има шеф, поне до юли

Столичният общински съвет (СОС) избра за председател общинския съветник от „Продължаваме Промяната – Демократична България“ („Спаси София“) Цветомир Петров. Номинацията му беше подкрепена от 47 общински съветници.

По време на тайно гласуване общинските съветници можеха да направят избор между три кандидатури за председател на съвета – на „Продължаваме промяната – Демократична България“ („Спаси София“), които предложиха Цветомир Петров, втората кандидатура, която СОС подложи на гласуване, бе тази на Пламен Данаилов от „Има такъв народ“. Той беше подкрепен от четирима общински съветници. Третата кандидатура бе на „Възраждане“ – Емил Димитров, който получи три гласа. Недействителните бюлетини бяха пет. От ГЕРБ – СДС и „БСП за България“ не предложиха кандидати.

Компромисът и постоянният политически диалог ще са в основата на работата на този старт на СОС, каза Цветомир Петров след избирането му за председател на съвета. Според него единствено не трябва да се допуска компромис за града ни. Повече от крайно време е да започнем да вършим това, заради което гражданите са ни изпратили – да ги представляваме. Имаме толкова общи програмни цели, нека се фокусираме върху тях, а не върху нещата, които ни разделят, призова той.

Мечтаех да съм общински съветник, за да работя за родния си град, съдбата ме натоварва с много по-голяма чест и отговорност, каза още Петров.

Съгласно правилника за организацията и дейността на СОС и Столичната общинска администрация, за да бъде избран председател, за него трябва да са гласували повече от половината общински съветници. Общо в СОС има 61 общински съветници.

Преди началото на осмото поред заседание за избор на председател групите на ПП-ДБ („Спаси София“), ГЕРБ и БСП определиха кандидатурата на Цветомир Петров като „административно преодоляване на една пречка“, „широко споразумение за конкретна фигура“ и „компромисна кандидатура“.

Четете още

Избор на редактора