Разкриха „пищова“ на Пикфорд при дузпите

Най-малките детайли, често правят най-голямата разлика – това се доказа при класирането на Англия на полуфинал на европейското първенство. Тимът елиминира Швейцария след 1:1 в редовното време и продълженията, стигайки до дузпи.

В тях спасен изстрел на Джордан Пикфорд срещу Мануел Аканджи се оказа решаващ, за да може Англия да стигне до фазата на най-добрите четири.

Фоторепортерите, които отразяваха мача уловиха пищова на английския вратар, който се оказа много добре подготвен за дузпите на швейцарските футболисти.

Те уловиха, че върху бутилката за вода на Пикфорд има детайлни инструкции за изпълненията на всеки един играч на швейцарците. За повечето изпълнения те са „скачай наляво“, като именно в тази посока Пикфорд успя да отрази първия изстрел на Мануел Аканджи.

Вратарят успя да „хване ъгъла“ и на други изпълнители на Швейцария, но нямаше шанс да спаси ударите им.

В миналото Пикфорд отново е заснеман да използва подобни подсказки, както в мачове на националния отбор, така и на клуба си „Евертън“.

За Англия това е трето класиране на полуфинал на голямо първенство, откакто Гарет Саутгейт води националния отбор./Дневник

Четете още

Избор на редактора