Разследват участниците в скандално видео с насилие над ученик

Всички ученици от скандалния видеоклип на насилие над момче със специални образователни потребности са идентифицирани, а родителите им уведомени, съобщи регионалният говорител на МВР в Перник Венцислав Алексов. По случая е започнато разследване.

Видеоклипът е направен на 12 ноември. На него се вижда как момиче държи за косата и удря шамари на момче, а друго момиче наблюдава побоя и се смее. Заснетите на видеоклипа деца са ученици на различни училища, каза Алексов.

Той уточни, че сигналът в полицията е бил подаден още вчера от учебното заведение, в което учи момчето и инспектори от „Детска педагогическа стая“ са предприели незабавни действия по установяване самоличността на участниците във видеото.

По случая се работи съвместно с прокуратурата. Очаква се до края на днешния ден да има детайлна информация за причините довели до агресията. Всички материали събрани в хода на разследването ще се предоставят на Районна прокуратура – Перник, която да се произнесе по компетентност, допълни Алексов.

Междувременно кметът на община Перник Станислав Владимиров посети днес Професионалната гимназия по облекло и туризъм „Св. Иван Рилски“, където се срещна с Илиян и неговия баща, както и с ръководството на училището.

По време на разговора е станало ясно, че Илиян се обучава в приятелска и добронамерена среда от страна на неговите съученици, които изцяло го подкрепят след инцидента. Кметът и зам.-кметът Стефан Кръстев са посетили и класа на пострадалото момче. Владимиров е благодарил на съучениците му, че са създали приятелска среда в класа. Той е заяви пред тях, че емпатията и добротата трябва да бъдат водещи в отношенията между младите хора.

Четете още

Избор на редактора