17.9 C
София
събота, 1 октомври, 2022

Появи се фалшив Кличко, мами европейски кметове

Неизвестно засега лице, представящо се за Виталий Кличко, се е свързвало по телефона с кметове на европейски градове и обяснявало абсурдни неща. Кметът на Киев призова за разследване след “дийп фейк” измамата, предаде БТА.

Истинският Кличко подчерта, че зад това стои “престъпна енергия и че всичко това трябва да бъде спешно разследвано”. Виталий Кличко добави, че никога не е имал нужда от преводачи в комуникациите си на английски или на немски. Кметът на Киев допълни, че официалните разговори трябва да бъдат организирани само чрез официални канали в Киев.

По-рано днес стана ясно, че представители на германската държавна сигурност са започнали разследване на видеоконферентен разговор на кметицата на Берлин Франциска Гифай с мъж, представил се за Кличко. Разговорът е бил вчера и е приключил след 15 минути, когато кметицата започнала да се съмнява, че говори действително с кмета на Киев.

Нейната говорителка Лиза Фрерих каза, че първият четвърт част от разговора не е породил никакво съмнение, но после били повдигнати теми, които именно породили съмнение у кметицата. Пред нея например мъжът, представящ се за кмета Киев, започнал да говори за украинци, опитващи се да получат социални помощи в Берлин. После бил повдигнат и въпросът за оказване на консултативна подкрепа за Киев при организиране на нещо като гей парад, което прозвучало още по-странно, особено в светлината на войната в Украйна и доказаната мъжественост на Виталий.

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини