4.2 C
София
сряда, 7 декември, 2022

Ракетата идва в България, ще представи автобиографията си

Биографията на Рони О’Съливан “Бяг” излиза дни преди пристигането на седемкратния световен шампион у нас за демонстративния мач с Джими Уайт, съобщават издателите от “Сиела”.

Най-голямата новина за феновете на Ракетата, е че той ще представи книгата си пред българската публика на 25 ноември часове преди двубоя в София. Всеки ще може да си закупи “Бяг” на място преди мачовете между Рони и Джими в София и Пловдив.

“Бяг” е задълбочен и зрял поглед към това, което крепи един гений през най-тежкия период от живота му, и разкрива как той успява да продължи напред дори когато изглежда, че вече няма сили.

Освен че е играчът с най-много спечелени титли по снукър, за мнозина Рони О’Съливан е и най-талантливият. Той прави първия си сенчъри брейк, когато е на десет години, и няма голям турнир, който да не е спечелил поне веднъж.

В същото време Рони е отказвал участия повече от всеки друг играч, неведнъж се е оттеглял по време на състезание, което шесткратният световен шампион Стив Дейвис определя като “непочтително”, и е имал многобройни разправии със съдии заради непристойно поведение и цветист език по време на игра.

“Не бях сигурен как да нарека тази книга. Трябваше да избера между “Година на прекъсване”, “Завръщането” и “Бяг”. Първите две са доста самообясними – прекъснах за година поради причини, с които не се бях сблъсквал досега, след като спечелих Световното първенство през май 2012.

Завърнах се през май 2013, за да го спечеля отново. Това беше първият път в кариерата ми, в който печеля два поредни световни турнира. Аз бях първият играч, успял да направи това след Стивън Хендри (смятам го за най-добрия на всички времена), който го постигна през 1997 г.

Бяха щастливи времена. В крайна сметка, реших книгата да се казва “Бяг”, защото тя е за това, което ме е подкрепяло и през втората половина на моята кариера”, пише Рони О’Съливан.

Както писа БТА, мачовете от WINBET Snooker Special са на 25 ноември в спортната зала “Левски” и на 26 ноември – в комплекс “С.И.Л.А.”, в Пловдив.

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини