Ракетата срещу Вълшебника у нас през юни

Българска снукър федерация обяви гостуването на легендите Рони О’Съливан и Джон Хигинс за пореден път на родна земя.

Ракетата и Вълшебника от Уишоу ще играят един срещу друг в демонстративното събитие WINBET SNOOKER SPECIAl на 7 юни от 20:00 часа в зала “Колодрума” в Пловдив и на 8 юни от 20:00 часа в зала “Левски” в София.

Билетите ще бъдат пуснати в продажба в мрежата на Eventim на 11 март от 11:47 часа. Най-евтините ще бъдат от 60 лева, а най-скъпите – 200 лева.

Демонстративните мачове на Рони О’Съливан срещу Джон Хигинс са организирани с подкрепата на община Пловдив и Столична община. В шоуто ще участват и български играчи.

Рони О’Съливан за четвърти път ще играе демонстративен мач в Пловдив, а Джон Хигинс – за втори. Великият шотландец направи максимален брейк от 147 точки в “Колодрума” срещу Марк Уилямс през 2018 година.

В София двамата великани в джентълменския спорт са гостували по-често, включително и за професионалните турнири между 2012 и 2016 година. За последно Ракетата беше в столицата на 25 ноември 2022 за мач срещу Джими Уайт, като на следващия ден двамата направиха шоу и в Пловдив.

Рони О’Съливан е седемкратен световен шампион в снукъра, докато Джон Хигинс е печелил най-престижния трофей четири пъти, уточнява БНР.

Четете още

Избор на редактора