17.9 C
София
събота, 1 октомври, 2022

Рашков: До Борисов търговията с гласове не беше позната

Полемика за търговията с гласове се разгоря в медиите между експремиера Бойко Борисов и вътрешния министър в оставка Бойко Рашков.

Борисов заяви, че най-мащабното купуване на гласове в историята се провежда в българския парламент. „Освен пари за отцепници, се предлагат колосални суми да не влязат да гласуват в пленарната зала, твърди Борисов.  – Тези хора купуват по 10 хиляди гласа на час и това става пред очите на умните”, каза още той, цитиран от БГНЕС

„Такива като Борисов нямат морално право да говорят за избори, заяви Бойко Рашков. Той добави, че търговията с гласове е създадена в партийни централи, които прибирали пари от своите обръчи от фирми, за да подкупват с тях най-бедните избиратели.

“Това е политическият морал, който създадоха такива като Борисов. Ние до този период не познавахме такова явление”, заяви той.

Рашков поздрави подчинените си, че са проявили куража да се “противопоставят на този, който излизаше и казваше: Аз победих”. “И никой не го питаше, защото нямаше кой да го попита: Как победи? С колко пари на глас победи?”, добави шефът на МВР.

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини