Рашков обвини МВР шефа във връзки с ДПС

Депутатът от ПП-ДБ Бойко Рашков обвини сегашния министър на вътрешните работи Калин Стоянов във връзки с ДПС. Според него Стоянов е възстановил на работа в МВР хора, които се занимават с незаконна дейност.

„Виждам как лица, за които ние като политическо ръководство в МВР получихме информация, че се занимават с незаконосъобразна дейност и направихме необходимото те да бъдат преместени на други длъжности или освободени от Министерството на вътрешните работи, ако става дума за корупция, престъпни посегателства и т.н., виждам как сега, в момента, по време на управлението на министерството от министър Стоянов тези хора се връщат на работа. Тези хора бяха свързани с тези две партии, които в момента така ревностно подкрепят министър Стоянов, което не прави чест на министерството и на него самия като министър“, каза Рашков пред БНР.

В предаването „Политически НЕкоректно“ той заяви, че при предстоящата ротация на премиерския пост няма да подкрепи състав на правителство с мандат на ГЕРБ и в което Калин Стоянов ще остане вътрешен министър. Според Рашков чрез подкрепа за Стоянов ДПС косвено участва в изпълнителната власт:

„Както и аз малко по-късно разбрах, че той е посещавал централата на ДПС. Тази ревност, с която пазят министъра на вътрешните работи, говори, че връзката е отдавна и е доста силна. Те се гласят да участват в регулаторните органи. Въпреки че не претендират да имат министри в правителството, те, щом подкрепят един или друг, това е реално участие в правителството, макар и косвено“.

Има компромиси, които човек не трябва да прави, заяви още депутатът от ПП-ДБ. В някои случаи по най-важните въпроси той гласува различно от парламентарната си група. По думите му причините за това са обясними:

„Аз съм депутат с изключително чувство за отговорност за позицията, която заемам. Не мисля, че обвързването на ПП с партия ГЕРБ, срещу които ние сме били сериозни опоненти, по възлови въпроси за развитието на държавата, включително промените в Конституцията, аз трябва да се съгласявам с хора, които съм констатирал и в качеството ми на министър на вътрешните работи, че не са работили в интерес на българското общество“.

Четете още

Избор на редактора