Рашков задява Гешев – отказал да разследва депутат, нарушил карантината си

В края на 47-ото Народно събрание някои институции решиха да се позадяват една с друга като за пред избори. Без вероятно да съзнават, че всъщност се гаврят с българския гласоподавател, комуто трябва да служат и който им плаща предоволните заплати.

Министърът на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков изпрати писмо до главния прокурор Иван Гешев във връзка с действията на прокуратурата по отношение на народния представител от ГЕРБ Бранимир Балачев, за когото има данни, че през 2022 г. е нарушил наложената му ковид карантина.

Рашков натъртва на изказване на Гешев, в което той уверява, че „прокуратурата ще направи всичко възможно, за да подведе под отговорност всички, които поставят в риск здравето не само на околните, но и на близките си“.

След това вътрешният министър излага подробна хронология във връзка с депутата, според която той се е явил като адвокат на 7 съдебни заседания и е участвал в пресконференция, докато е бил под карантина.

Според Рашков така депутатът е нарушил законовите правила и съзнавайки, че е носител на болест с тежки последици, е контактувал с неограничен брой граждани и е поставил в риск живота и здравето им.

В края на писмото МВР-министърът апелира съвсем сериозно обвинител №1 „да упражни законните си правомощия и постъпи като главен прокурор“, като отмени прокурорския акт за отказ от образуване на досъдебно производство по отношение на народния представител.

Четете още

Избор на редактора