Резервираме чадър и шезлонг на плажа онлайн

Концесионерите на морски плажове разработват приложение, чрез което летовниците ще могат да резервират чадър и шезлонг онлайн, съобщава БГНЕС.

По тази начин ще отпадне необходимостта да се оставя хавлия за запазване на място на първа линия на морето.

Предвижда се приложението да заработи преди официалното откриване на сезона на 1 юни.

Целта е да се избегне порочната практика като плащане на спасители и допълнителни такси.

Приложението ще позволява в реално време да се следи наличността на свободните чадъри и техните цени, а посетителите ще могат да резервират и платят за своето място онлайн.

„Всички ще имат достъп в реално време и летовниците ще могат да видят дали на този плаж има свободни чадъри, на коя линия са, да си го резервират директно и да си го заплатят онлайн, като по този начин се избягват порочни практики плащане на трети лица, допълнителни таксувания – безотчетни“, обясни председателят на Асоциацията за развитие на дейностите по управление на морските плажове Симеон Цветков.

По негови думи поскъпването на чадърите това лято няма да надхвърли 15%, като увеличението е заради покачването на концесионната такса.

Цените за чадър и шезлонг във Варна ще са същите, каквито бяха и миналата година – 5 лв. за шезлонг и 5 лв. за чадър. Цените в курорта „Св. св. Константин и Елена“ ще бъдат в диапазона от 8 до 10 лв., съобщават от фирмата концесионер.

Тази година плажът в Албена остава на цените от миналата година, т.е. един чадър с два шезлонга е цена от 21 лв. Всички гости, които са настанени в нашите хотели ще се наслаждават на включени в пакета си чадъри и шезлонги от трети ред към плажната алея, обясни Велина Гюмова, старши мениджър „Продажби“ в курорта „Албена“.

Още по темата

Избор на редактора