Ретрокемпер на половин век на изложение в Бургас

Кемпер, произведен в Швейцария в една-единствена бройка през далечната 1969 година, ще бъде показан на фестивалното изложение в Бургас. Въпреки, че е на цели 55 години, автомобилът и до днес впечатлява с изключително луксозното си изпълнение.

Оборудването му е изцяло запазено, включително с посудата в него. Кемперът е с бензинов двигател на „Мерцедес“, отоплението е с дизелова печка, а осветлението – с газени лампи. Има баня, тоалетна, както и кухня с хладилник и газови котлони, уточнява БТА.

Занимавам се професионално с кемпери от 16 години и винаги съм мечтал да притежавам ретро експонат. Купих кемпера преди четири години в оригиналния му вид, в движение, както е и до днес. Автомобилът се съхранява на закрито, за да се запази блясъкът и автентичността му, разказа собственикът на ретро возилото Антон Димчев.

Кемперът е произведен в семейнаработилница в Швейцария. Останал е една-единствена бройка, тъй като производството е било икономически неизгодно за създателите му. Закупен е от известен швейцарец, любител на пътешествията и преживяванията на открито. Той го е използвал до 1984 година. Кемперът е бил оставен в дилърски шоурум в Швейцария с цялата посуда в кухнята и дори лични тоалетни принадлежности.

Запазен е така и до днес, с оригинален интериор и оборудване, като жива картинка от миналия век. Има всичко необходимо за една прекрасна почивка на четиричленно семейство, каза собственикът на ретровозилото. С него Димчев ще се включи в изложението на кемпери и каравани Explore Burgas на 27 и 28 април в района на Морска гара.

Четете още

Избор на редактора