Римейк на „9 седмици и ½“, крият новите Мики Рурк и Ким Бейсинджър

Филмът „9 седмици и ½“, с участието на Ким Бейсинджър и Мики Рурк стана супер хит още с появата си през 1986 г., благодарение на горещите секс сцени, от които мнозина черпиха вдъхновение. Заради това вероятно от „Prime Video“ са поръчали римейк под формата на телевизионен сериал от десет части, пише британският вестник „Daily Mail“.

Поредицата ще бъде по-вярна на новелата на Елизабет МакНийл, по която бе направена оригиналната продукция. През 1997 имаше продължение „Още девет седмици и половина“, в който играеше само Мики Рурк. Римейк обаче досега не е правен.

Ким отново ще участва, но в ролята на университетски професор. Все още не е уточнено кои ще са двете звезди, но се смята, че не трябва да са твърде известни.

Имената на спряганите за ролите, се пазят в строга тайна. Снимките ще започнат това лято в Лондон и Манчестър.

Във филма Бейсинджър и Рурк са двойка непознати, които бързо се забъркват в гореща, напълно случайна афера със садо-мазохистични нюанси.

Книгата, която постигна мигновена известност, когато излезе през 1978, е  написан от американската журналистка Ингеборг Дей, творяща под псевдонима Елизабет МакНийл.

От книгата, която е представена като мемоари, читателят научава, че това, което започва като забавление за една нощ, се превръща в сексуално покорна връзка, която продължава девет седмици и половина.

Тя се самоубива през 2011 г. на 70-годишна възраст, като никога не е признавала публично, че е автор на най-известното си произведение.

Ким се прослави като момиче на Бонд през 1983 г. в „Never Say Never Again“ и се радваше на процъфтяваща кариера през следващите две десетилетия.

Ролята ѝ в нео-ноар класиката от 1997 г. „Поверително от Ел Ей“ ѝ донесе „Оскар“ за поддържаща женска роля.

Тя се запознава с Алек Болдуин на снимачната площадка на романтичната комедия от 1991 г. „The Marrying Man“ и две години по-късно двамата вървят към олтара. Дъщерята им Айрълнд се ражда през 1995 г.

През 2000 г. бракът им се разпадна и доведе до развод, който беше финализиран през 2002.

Още по темата

Избор на редактора