Роднина обвини Джордж Форман в сексуално насилие

Легендарният американски боксьор Джордж Форман, бивш световен шампион в тежка категория, отново е обвинен в сексуално насилие през 70-те години на миналия век. „Големият“ Джордж беше обвинен от роднина. Тя твърди, че боксьорът я е изнасилил през 1974 г., когато е била едва 15-годишна. Тогава известният боксьор е на 24 години.

Сега 64-годишната жена, която е в далечна роднина на Форман и няма кръвна връзка с него, заведе граждански иск срещу известния боксьор. В него тя заявява, че престъплението е станало в ранчото на Форман в Калифорния.

Тя казва, че е решила да излезе след показанията на две жени на около 60 години, които обвиниха Форман в подобно насилие.

Тази новина идва като продължение на наскоро излезлия филм, базиран на живота на известния боксьор. Филмът се казва „Великият Джордж Форман“. Във филма боксьорът заявява, че не знае нищо за ситуациите, които жените споменават в показанията си пред съда.

В професионалната си кариера Джордж Форман постигна 76 победи (68 с нокаут) и пет загуби, само една с нокаут, срещу Мохамед Али през 1974 г. в Киншаса. Този легендарен мач е един от най-известните в историята на бокса и е популяризиран под името „Rumble in the Jungle“. До мача с Али в Киншаса Форман имаше 40 победи в още толкова битки.

Джордж Форман взе 10-годишна пауза в кариерата си, завръщайки се през 1987 г. като напълно нов човек. Междувременно той се отдава дълбоко на християнската религия.

Първо стана световен шампион в Ямайка през 1973 г., когато брутално нокаутира Джо Фрейзър, а след това през 1994 г. стана най-възрастният шампион в тежка категория в историята на бокса, когато нокаутира Майкъл Мурър в незабравим мач.

Четете още

Избор на редактора