Ромско дете от приют в България е кандидат за сенатор

Ромско дете, осиновено от приют в България, е кандидат за щатски сенатор в Илинойс на престоящите избори.

Деси Андерсън е била изоставена на улицата в България само на 2-годишна възраст, а сега се бори да стане сенатор. Тя е собственик на бизнес, съпруга и майка. Отскоро навлиза и в политиката.

Кариерата и образованието й са впечатляващи, въпреки че докато живяла у нас не й било позволено да учи. Прекарала е известно време и в сиропиталище. Животът й обаче се променя шеметно, след като през 90-те, когато била едва на 7 г., я осиновяват в САЩ.

Деси бързо научава английски език и става отлична ученичка в Орегон. Завършва двойна основна степен в университета в Индиана преди да започне да работи за няколко нестопански организации и след това в офиса на Конгреса на САЩ.

Малко след това Деси се мести в Илинойс и се омъжва за съпруга си Ник през 2019 г., а 2 години по-късно им се ражда момченце – Вано. Ник е пето поколение собственик на малък бизнес и е родом от Илинойс.

„Като майка и собственик на малък бизнес, не мога да пренебрегна факта, че ако обичаме свободата си, кварталите, бизнеса и семействата си, то трябва да се изправим и да определим посока, която да бъде далеч от антиамериканските идеали и политици, търсещи само кариера.

В противен случай бъдещето на сина ми ще прилича повече на комунистическия свят, в който съм родена, отколкото на страната, в която мечтаех да дойда“ – с тези думи Андерсън призовава избирателите в Илинойс да гласуват за нея, като по този начин те ще проправят път на републиканката да влезе в Сената.

Нейната победа може да бъде от решаващо значение за политиката на Запад, тъй като републиканците се нуждаят от не повече от 5 места, за да си спечелят мнозинство при гласуването на всеки един закон в предстоящите 2 години.

Междинните избори ще приключат на 8 ноември, а дали осиновеното момиче от България, ще бъде част от най-високите политически кръгове в САЩ, предстои да разберем.

Четете още

Избор на редактора