Румъния: Пускат от затвора Носителя на смъртта, убил 11

След 25 години, прекарани зад решетките, най-страховитият криминален престъпник в историята на Румъния след падането на комунизма ще бъде освободен, съобщава Диджи24. Григоре Бота беше осъден на доживотен затвор, след като уби 11 души. По-късно съдиите промениха присъдата му на 25 години затвор, уточнява БТА.

Григоре Бота беше осъден през 2000 г. за бруталното убийство на няколко бездомни мъже между април и август същата година. Обвинен в убийството на 11 души, той призна само за три от убийствата, но следователите представиха убедителни доказателства в седем други случая и съдиите решиха да го осъдят на доживотен затвор. Решението обаче беше променено по-късно на 25 години затвор.

Григоре Бота получи прякора „Носителя на смъртта“ или „Убиеца на бездомници“. Той криел телата на жертвите близо до гарата в Бая Маре или на брега на реката, която пресича града, пише Диджи24. Румънецът ги примамвал с бутилка алкохол срещу сексуални услуги. Един от мъжете успял да избяга и сигнализирал на властите, което довело до залавянето на Григоре Бота.

Четете още

Избор на редактора