3.3 C
София
неделя, 4 декември, 2022

Русия вкара Джим Кери в черен списък. При внука на Бандера

Русия санкционира Джим Кери – актьорът, познат от филми като “Маската”, “От глупав по-глупав”, “Шоуто на Труман” и много други.

Той е под номер 88 в черен списък, включващ точно 100 канадски граждани. Кери е единствената фигура от шоубизнеса, която присъства там.

На 27 февруари, три дни след началото на инвазията, актьорът, който също така е и художник, публикува рисунка и съобщение в “Туитър”:

“Къса ми се сърцето, като гледам невинни хора (особено деца) да бъдат излагани на опасност заради поредните грандиозни политически тъпаци на историята. Пазете се от необичаните”.

Друго любопитно попълнение в списъка е Стивън Бандера – внукът на украинския националист Степан Бандера.

Санкционираните са със забранен достъп до Русия. “Сред тях са високопоставени служители, бизнесмени, активисти на множество пробандеристки организации, медии и финансови структури, които участват пряко във формирането на агресивна антируска нагласа”, се казва в изявление на външното министерство.

Посочва се още, че санкциите се въвеждат в отговор на “продължаващата практика на режима на премиера Джъстин Трюдо да налага санкции срещу руското ръководство,

политици и парламентаристи, представители на бизнеса, експерти и журналисти, културни дейци, както и всеки когото канадските русофобски власти смятат за нежелателен”.

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини