Русия с отчаян ход – хвърля затворници на фронта

Хилядите жертви, които даде Русия във войната с Украйна, принуждават окупатора да прибегне до краен ход. Според британското разузнаване руската армия започва да търси нови попълнения от затворите, съобщи Скайнюз.

Министерствата на отбраната и вътрешните работи в Москва са предприели необичайна стъпка за попълване на редиците в армията, най-вече на пехотата.

„Заради многобройните загуби Русия се опитва да набира бойци в местата за изтърпяване на наказанията. С приоритет се разглеждат бившите служители на частната военна компания „Вагнер“, се посочва в документа.

В доклада обаче не се конкретизира дали става за хора от частната армия, които излежават присъди, или за техни колеги, които работят в местата за лишаване от свобода.

Междувременно стана ясно, че след варварския руски ракетен удар по жилищния блок в Часив Яр доказаните жертви вече са 47. Все още има безследно изчезнали и издирването им продължава. Проблемът е най-вече в това, че 2 входа от 5-етажната кооперация бяха буквално изравнени със земята от руските ракети и разчистването на отломките е изключително трудно.

Четете още

Избор на редактора