Русия удари Ню Йорк, има ранени и затрупани

Трима души са ранени, след като русанците обстреляха село Ню Йорк в Донецк, съобщи Укринформ, като цитира ръководителя на областното военно управление Вадим Филашкин.

В селището са пуснати две бомби, а ракета е поразила триетажна сграда, чийто вход се е срутил. Петима души са затрупани под руините, съобщи във фейсбук Филашкин.

Той коментира, че това е „поредната цинична атака“ на Русия срещу цивилни. На място работят представители на властите, спасители и полиция.

Серия от експлозии избухнаха в южния руски град Воронеж, съобщи руската служба на ВВС, цитинара от Укринформ. Обявено е извънредно положение след украинска атака с дронове тази нощ, предаде Ройтерс.

Губернаторът на областта Александър Гусев съобщи за едно пострадало 11-годишно момиче. Местни жители бяха евакуирани, след като пожар пламна в жилищен блок и бяха изпочупени прозорци от паднали отломки. Още няколко сгради са понесли щети, уточнява offnews.

Междувременно министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба предупреди, че времето за приемане от Конгреса на САЩ на споразумение за финансиране на помощта за Украйна е почти изтекло, но каза, че дори и без подкрепата на Запада Украйна няма да се предаде при никакви обстоятелства.

Четете още

Избор на редактора