Руска атака с близо 110 ракети срещу Украйна

Русия изстреля днес близо 110 ракети при една от най-масираните си въздушни атаки срещу Украйна, но повечето от тях са били свалени от украинската противовъздушна отбрана, каза украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс.

В резултат на масираната въздушна атака са убити най-малко 10 души, а още най-малко 60 са ранени в Киев, както и в южната, западната и източната част на страната, съобщиха местни служители.

Десетки хора бяха ранени и са нанесени щети при удар срещу родилен дом в град Днепър и срещу жилищни сгради в Лвов, Одеса и Харков.

Потвърдена е смъртта на двама души в столицата Киев и се предполага, че има затрупани хора под отломките на склад в града, написа в „Телеграм“ кметът Виталий Кличко.

Двама души са убити и в черноморското пристанище Одеса, където има най-малко 15 ранени, включително две деца, след падане на ракети върху жилищни сгради, съобщи областният губернатор.

„Можем да наречем това масирана атака“, каза по телевизията говорителят на въздушните сили Юрий Игнат.

„Врагът нанесе удари по социална и критична инфраструктура“, каза украинският премиер Денис Шмигал.

Въздушните сили на Украйна съобщиха, че при атаката са били използвани хиперзвукови, крилати и балистични ракети, включително такива, които са изключително трудни за прехващане.

Четете още

Избор на редактора