4.3 C
София
неделя, 27 ноември, 2022

Руските ракети не могли да улучат Моста Кличко

По време на масираната ракетна атака тази сутрин, 10 октомври, срещу украинската столица руските окупатори са се опитали да сринат Стъкления мост, известен още като Моста Кличко.

Те обаче не успели да се прицелят точно и ракетата е попаднала в пространството между Арката на приятелството на народите и Владимирския хълм в Киев. Видеото бе публикувано в социалните мрежи. На него се вижда как ракетата се удря в склона близо до моста. Самият мост е бил повреден слабо от експлозията отдолу.

Дългият 216 метра мост в централната част на Киев, който е предназначен само за пешеходци и велосипедисти, бе открит през май 2019 г. Със стъклените си парапети и окриващата се красива панорамна гледка той е любимо място на киевчани.

Кремъл заяви, че експлозиите, разтърсили Киев, са част от така наречената “специална военна операция”, предаде ТАСС.

Няколко украински града останаха без електро- и водоснабдяване, след като десетки руски ракети удариха тази сутрин градове в цяла Украйна. Това бе възприето като отмъщение за експлозията в края на миналата седмица на ключовия мост, свързващ анексирания Кримски полуостров и Русия, отбеляза Ройтерс.

“Всичко се случва в рамките на специалната военна операция”, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в отговор на въпрос от репортери за експлозиите в Киев и останалата част на Украйна. Той не коментира дали ударите са в отмъщение за атаката срещу моста, която президентът Владимир Путин нарече “терористичен” акт в свое изказване, излъчено по телевизията снощи.

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини