Руският език ще се изучава като втори чужд в Египет

Руският език ще се изучава като втори чужд език в египетските училища и университети, съобщи онлайн изданието на списание „Иджипт тудей“, позовавайки се на Министерството на образованието на Русия.

Споразумението е постигнато по време на четиринадесетата среща на руско-египетската комисия за сътрудничество в областта на търговията, икономиката, науката и технологиите. Представителите на двете страни са договорили и редица други мерки за засилване на съвместната работа в сферата на образованието, съобщи БТА.

Преди дни по време на среща с високопоставени руски представители президентът на Египет Абдел Фатах ас Сиси обсъди състоянието на руските инвестиции и на руско-египетските проекти в арабската република. Сред най-важните от тях са атомната електроцентрала „Ел Дабаа“, която започна да се изгражда през юли м.г., и руската индустриална зона в икономическата зона „Суецки канал“.

В руската делегация участваха вицепремиерът и министър на търговията и индустрията Денис Мантуров и специалният представител на президента Михаил Богданов.

Четете още

Избор на редактора