Руски оркестър ще свири на военния парад в Пхенян

Руски военен оркестър пристигна в Северна Корея за утрешния Ден на провъзгласяването на КНДР, когато ще бъде отбелязана 75-ата годишнина от създаването на Северна Корея, предаде Франс прес.

Както съобщи вчера севернокорейската новинарска агенция КЦТА, по случай празника в Северна Корея пристига и китайска делегация, водена от китайския вицепремиер Лю Гочжун.

Пхенян вече обяви, че по случай утрешната годишнина ще организира военен парад.

„Академичният певчески и танцов ансамбъл на руската армия пристигна в четвъртък в Пхенян“, съобщи севернокорейската новинарска агенция КЦТА.

Освен това руското посолство в Северна Корея съобщи, че в дипломатическата мисия е пристигнала нова група руски дипломати, предаде БТА.

„За първи път от 2019 г. посрещаме 20 нови дипломати и технически сътрудници, които пристигнаха в посолството в рамките на кадрова ротация“, се казва в публикация на посолството във „Фейсбук“.

Досега пристигането на нови дипломатически служители не е било възможно поради строгите ограничения, въведени от севернокорейските власти в рамките на борбата с ковид, става ясно от публикацията на руското дипломатическо представителство.

Четете още

Избор на редактора