Руско шоу в световния хокей. Суперзвезда на НХЛ също влиза в казармата

Още една руска звезда от НХЛ влиза в казармата. Нападателят на „Минесота“ Кирил Капризов очаква повиквателна за Въздушно-десантните войски на Русия.

Днес стана известно, че вратарят на „Филаделфия Флайърс“ Иван Федотов ще положи военна клетва на 6 август, съобщава Мач ТВ. Дотогава вратарят ще остане в подготвителния лагер. Вероятно след 6 месеца Федотов ще бъде назначен на кораб или подводница, където ще служи една година.

Припомняме, че 25-годишният хокеист беше арестуван на 1 юли в Санкт Петербург по подозрение в избягване на военна служба. В нощта на 3 юли вратарят беше изпратен в Северодвинск (регион Архангелск). По-късно се появи информация, че той е в тренировъчната база на ВМФ на Русия.

Иван Федотов обаче се оказа не единствен в гръмкия скандал на руския хокей с армията. Каналът SHOT, съобщи, че суперзвездата от „Минесота“ Кирил Капризов и нападателят на ЦСКА Павел Карнаухов също са заподозрени в купуване на фалшиви военни книжки и тече разследване и за тях. И двамата били свързани с човека, който изготвял книжките – бившият полицай Фарит Самигулин. Той бе арестуван в Уфа. Занимавал се с този бизнес от няколко години.

Бащата на Кирил Капризов твърди, че той няма военна книжка, защото още се води студент. При следствието обаче се изяснило, че Капризов има отсрочка от армията до 30 юни 2022 година. Очаква го служба във Въздушно-десантните войски. Всеки момент чака повиквателна.

Четете още

Избор на редактора