Руснак закла двама украинци пред магазин в Германия

Германската полиция арестува руски гражданин във връзка със смъртта на двама украински граждани в малкия южногермански град Мурнау снощи, предаде ДПА.

Двама мъже от Украйна са били намушкани с нож снощи на територията на търговски център в Мурнау, Горна Бавария.

Малко след това полицията арестувала мъж, който се смята за непосредствен заподозрян. Той е 57-годишен руснак. Към момента полицията няма информация дали тримата мъже са се познавали, а мотивът за престъплението все още не е ясен.

„Все още сме в самото начало на разследването“, заяви говорителят на полицията Даниел Кац.

Престъплението е извършено около 17:15 часа местно време пред магазин за хранителни стоки в малкото градче, каза говорителят. Първоначално извършителят избягал, но 57-годишният заподозрян бил задържан бързо. Полицаите го открили на домашния му адрес в близост до мястото на престъплението.

По данни на полицията жертвите са двама украински граждани на 23 и 36 години, които живеят в района на Гармиш-Партенкирхен. Те са починали от прободни рани – по-възрастният от двамата директно на местопрестъплението, а по-младият малко по-късно в болница.

Прокуратурата е подала молба за задържане под стража на 57-годишния мъж и днес се очаква той да се изправи пред съдия в окръжния съд, съобщава БТА.

Четете още

Избор на редактора