Саботаж превърна центъра на Русе в ледена пързалка

Водните пръскачки за миене на центъра в Русе се включиха в най-студената нощ за годината. При минус 10 градуса за минути поливната система превърна града в ледена приказка, предаде Дарик. От Общината не прозряха красотата и подозират саботаж, пише dnes.bg.

Ледени висулки по дърветата и покрити с лед поляни и пейки – това беше приказната гледката тази сутрин, която се разкри пред очите на русенци, тръгнали на работа. В ледена пързалка пък се превърнаха някои от алеите. Оказва се, че през нощта се е включила поливната система, като от Общината смятат, че това е умишлено деяние, а не е станало заради проблем в системата.

При проверката тази сутрин е установено, че от 15 шахти на площада са били отворени 6 крана, а това според директора на ОП „Паркстрой“ Николай Кънчев може да стане само ако някой ръчно го е направил. Освен това през октомври поливната система е била зазимена и всички кранове са били затворени.

Работници от общинското предприятие разчистиха леда с лопати и той отново погрозня.

От Общината се надяват да успеят да установят извършителите на това деяние по записите от камерите за видеонаблюдение на площада.

Четете още

Избор на редактора