САЩ обяви имената на убитите в Йордания войници

Правителството на САЩ публикува имената на трима войници, убити при атака на вражески дрон в Йордания в неделя, съобщи BBC.

Сержант Уилям Джеръм Ривърс, 46, специалист Кенеди Лейдън Сандърс, 24, и специалист Бреона Алексондрия Мофет, 23, бяха убити, когато дрон удари жилищната им единица.

Снимка Пентагона

САЩ обвиниха подкрепяните от Иран групировки, а Пентагонът заяви, че носи „отпечатъците“ на Хизбула.

Пентагонът също потвърди, че САЩ не искат война с Иран.

„Ние не търсим война, но ще предприемем действия и ще отговорим на атаки срещу нашите сили“, каза говорителят на Пентагона Сабрина Сингх.

CBS News, американският партньор на BBC, каза, че американски служител е казал, че дронът, използван при атаката, изглежда е бил ирански.

Служителят посочи, че това е „тип дрон Shahed“, който е еднопосочен атакуващ дрон, който Иран предоставя на Русия.

Иран отхвърли обвиненията на САЩ и Великобритания, че е подкрепял въоръжени групировки, обвинени за удара.

Пентагонът каза, че тримата войници, убити в неделя сутринта, са от армейска резервна част, базирана във Форт Мур, в щата Джорджия.

Генерал-лейтенант Джоди Даниелс, началник на резерва на армията и командващ генералното командване на резерва на армията на САЩ, отдаде почит на загиналите войници.

„От името на армейския резерв споделям скръбта, изпитана от техните приятели, семейство и близки. Тяхната служба и саможертва няма да бъдат забравени и ние се ангажираме да подкрепяме онези, които са изоставени след тази трагедия“, каза генерал Даниелс.

Атаката с дрон е извършена в Рукбан, североизточна Йордания, близо до сирийската граница. По-късно базата е наречена от американски служители като Кула 22.

Четете още

Избор на редактора