Сбогом на коргито, да влезе Джак Ръсел териерът

Сбогом на коргитата! Тези малки кучета с къси крака, които кралица Елизабет Втора обожаваше, са заменени от кучетата от породата Джак Ръсел териер, любимите на крал Чарлз Трети и кралица Камила, писа АФП.

Малките териери Блубел и Бет вече живеят в Бъкингамския дворец и това със сигурност ще увеличи популярността на породата в Обединеното кралство.

Блубел и Бет се появиха с ръцете на Чарлз и Камила на снимка, заснета през 2020 г. по повод 15-ата годишнина от сватбата им.

„Ако крал Чарлз често може да бъде видян публично с кучетата си, има вероятност популярността на породата да се увеличи“, каза Бил Ламбърт, говорител на най-голямата организация за обучение и грижи за кучетата „Кенъл клъб“. Той вече е забелязал ръст в регистрациите на кученца от тази порода.

Създадена в Англия през 19-и век за лов на лисици, Джак Ръсел териер е порода, която вече е популярна в Обединеното кралство. Според Ламбърт кучетата от тази порода са интелигентни и игриви, радват се на компания и обичат да се радват на „малко лукс“.

Камила е осиновила Бет от приют в Лондон, на който кралицата консорт е патрон. Блубел е от същия приют и се е присъединила към кралското семейство малко след Бет.

Четете още

Избор на редактора