Сбогом, парламенте

Випускът се разделя. Вежди продуцирал героичен плакат във възрожденски дух със снимки като от надгробни плочи. В средата – той. Че и подпис негов.

Доколкото успях да проследя, старата пушка на мутрите поработи доста малко в този парламент. Може би съвсем малко повече от гордостта на успешните българи (тези, които не са ги хванали) – Делян П.

Иначе – днес Радев смени само един министър в служебния си гълъбарник. Не, не е сменил “господьин Христув, на економьиката” – той се е накатамаранил и в този кабинет. Смяната е единствено в министъра на културата… Прелюбопитен факт. Дали защото Минеков реши да скача на случващото се в Народния Театър? Не, не говоря за Малкович… Ясно, и това сте забравили…

Сбогом, парламенте. Знам, че след два месеца ще се върнеш отново със срамотиите си – Пеевски на първи ред, Йордан Цонев в ролята но парламентарен мъдрец, махленските пинчери Копейкин и Цончо и кой ли още не…

Знам, че има време да мислите. Обаче мислете отсега кой поставяте на онези столчета. Чии пръсти натискат бутони от ваше име. И дали вие самите не се превръщате в бутон в нечии пръсти.

От Фейсбук профила на автора.

Още по темата

Избор на редактора