Светла Несторова ще ръководи ПОК „Доверие“

Даниела Петкова, шефката на най-голямата частна пенсионна компания у нас – ПОК „Доверие“, се оттегля от поста след 30 години работа в компанията, а нейната позиция се поема от Светла Несторова, която до момента ръководи животозастрахователната компания „Булстрад Живот“.

И двете дружества са част от Vienna Insurance Group („Виена Иншурънс Груп“) –  водещата застрахователна група в Централна и Източна Европа, базирана във Виена. Тя обединява над 50 застрахователни компании и пенсионни фондове в 30 държави с над 29 000 служители и работи за над 28 млн. клиенти.

Рокадата бе обявена от Петер Хьофингер,председател на надзора на ПОК „Доверие“. „Това е еволюционна стъпка в една естествена смяна на поколенията, която идва да обезпечи продължаващо развитие и стратегическа приемственост на две изключително успешни компании със силни ръководни екипи“, коментира той.

Даниела Петкова се оттегля като председател на управата на пенсионната компания след 30 години работа в нея. Петкова е част от екипа на „Доверие“ от самото създаване на дружеството през 1994 г. До 2000 г. работи първо като главен счетоводител, а след това и като финансов директор. От 2000 година до 2012 година е главен изпълнителен директор на ПОК „Доверие“, а до момента е и председател на управителния съвет.“Под нейно ръководство дружеството се превръща в най-успешната пенсионно-осигурителна компания на българския пазар“, казаха от „Виена Иншурънс Груп“.

По данни на Комисията за финансов надзор към края на 2022 г. над 1.2 млн. български граждани са осигурени в пенсионните фондове, управлявани от ПОК „Доверие“, а активите под управление надхвърлят 4.7 млрд. лева, пише Медиапул.

Светла Несторова, която поема управлението на „Доверие“, през последните 20 години е част от екипа на застрахователното дружество „Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп“ – водеща компания в живото- и здравното застраховане у нас, която работи за над 1 милион клиенти.

Несторова започва професионалния си път в застраховането през 2002 г., а към екипа на „Булстрад Живот“ се присъединява през 2004 г. като директор „Маркетинг и продажби“. През 2005 г. е избрана за член на управителния съвет, a от 2006 г. до момента е главен изпълнителен директор и председател на управителния съвет на дружеството.

Светла Несторова е била член на одитния комитет на ПОК „Доверие“ в периода 2013 – 2017 г., а в периода 2017 – 2019 г. е била член на надзорния съвет на компанията. От 2016 г. е член също и на УС на „Булстрад Виена Иншурънс Груп“ ЕАД.

Два мандата Несторова е председател на управителния съвет на Асоциацията на българските застрахователи, а четири години е зам.-председател. Била е също и член на изпълнителния комитет на Insurance Europe за период от 4 години.

Четете още

Избор на редактора