„Промяната“ има едно условие за кабинет: мнозинство срещу корупцията

Единственото условие на „Продължаваме Промяната“, за да участват в кабинет с мандата на БСП, е в парламента да има мнозинство, което да приеме законите за борба с корупцията. Това стана ясно след първите разговори на левицата за съставяне на правителство. Вчера президентът Румен Радев връчи третия мандат на шефа на парламентарната група на БСП Георги Свиленски.

Не сме обсъждали кой да е премиер, постове, структура и състав на Министерския съвет, съобщи Асен Василев след срещата. От партията са категорични, че първото, за което настояват е приемане на новия закон за Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) и назначаването на Бойко Рашков за шеф на ведомството.

Това ще е измерител дали публичните средства и занапред ще имат гарант, че ще отиват при хората, а не при задкулисни интереси, каза премиерът в оставка Кирил Петков

БСП потвърди поканата си и намерението, че премиер трябва да се излъчи от най-голямата парламентарна партия – ПП.

Левицата ще потърси и другите партньори още днес. А Нинова се надява накрая и 4-те страни да седнат на една маса и да работят по програмата.

 

Четете още

Избор на редактора