Свиленски ранен на оградата на МОЧА

Заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски е пострадал при опит да премине загражденията, издигнати около Паметника на Съветската армия в София, съобщи БНТ.

Според Борислав Гуцанов от БСП служител на областната администрация е бутнал част от прегражданията, докато Свиленски се е опитал да премине зад тях и по този начин е срязана ръката му.

„Сутринта, преди около два часа стана, бяхме зад загражденията, искахме да влезем, при което представител на Областна управа започна да блъска господин Свиленски и прищипа ръката му между тези заградителни съоръжения. В момента той отиде до болницата за снимка. Оказаха му от полицията първа помощ, подаде и жалба в Първо районно, което е пълно безобразие от страна на областната администрация. Какво е това, което се случва в момента? Ние сме в някакъв неофашистки режим ли или в какво се намираме?“, каза Гуцанов.

Рано тази сутрин започна демонтаж на част от скулптурите на монумента. Дейностите по премахването им се охраняват от полицията.

Демонтирането на скулпурите провокира гневната реакция на БСП, „Възраждане“ и „Левицата“.

Градската организация на БСП организира протест срещу местенето на паметника. Запратили са и запитване дали има издадено разрешение за строеж за дейностите по демонтажа.

Тук сме седнали да търсим възможно решение за правовата държава и за обединението на нацията и на мнозинството, а в момента пред ПСА бият депутати, обяви по този повод лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от БТА, на среща в парламента с народни представители от 7-ото Велико Народно събрание, подписали действащата Конституция. Според Нинова депутати от БСП за България в момента са в болница.

Четете още

Избор на редактора