Седем, от които 3 деца, загинаха при руски удар в Харков

Седем мирни граждани, включително три деца, загинаха при руско нападение с дрон срещу украинския град Харков, съобщи областният управител Олег Синегубов, цитиран от агенциите.

По думите на губернатора градът е бил атакуван от руските сили снощи с дронове „Шахед“.

„При ударите загинаха седем души. Сред тях са три деца: на седем-и четиригодишна възраст и бебе на около шест месеца“, посочи той в социалната мрежа „Телеграм“.

Ръководителят на окръжната прокуратура в Харков Олександър Филчаков заяви, че мъж е настанен в болница с тежки изгаряния, предаде Укринформ.

Както беше съобщено по-рано, дроновете камикадзе, с които Русия е нападнала града, са били изстреляни от руската Белгородска област. Три безпилотни апарата са поразили харковския район „Немишлянски“, при което е унищожен обект от критичната инфраструктура и е избухнал голям пожар.

Според прокуратурата са унищожени общо 15 частни домове,съобщава БТА.

„В обекта от критичната инфраструктура е имало голямо количество гориво, на което се дължат и тези ужасяващи последствия от пожара“, заяви Филчаков.

По-рано кметът на Харков Игор Терехов съобщи, че безпилотното нападение е предизвикало голям разлив на гориво, вследствие на което е възникнал пожар, обхванал площ от 3700 кв. м.

Четете още

Избор на редактора