17.9 C
София
събота, 1 октомври, 2022

СЕМ допусна до конкурса и 8-те кандидати за шеф на БНТ

Съветът за електронни медии (СЕМ) допусна всички 8 кандидати за генерален директор на Българската национална телевизия до следващия етап на конкурса, съобщи БНР.

Председателят на техническата комисия по проверка на документите Симона Велева разясни, че двама от кандидатите са ги отстранили в срок – телевизионният водещ Сашо Диков и доцент Светлана Божилова от Факултета по журналистика в Софийския университет. В техните документи бяха установени пропуски.

“Комисията пристъпи към проверка на документите, приложени допълнително от кандидатите, на които СЕМ е изпратил писма за отстраняване на пропуски и недостатъци – каза Велева. – Г-н Сашо Диков своевременно е предоставил копия от два броя трудови книжки, удостоверяващи наличие на над 5 г. трудов стаж в телевизия.

Доц. Светла Божилова предоставила кратка биографична бележка, резюме на концепцията, мотивационно писмо с дата и подпис, декларация за най-малко 3-годишен управленски опит на мениджърски позиции, декларация за липса на принадлежност към ДС и разузнавателните служби на Българската народна армия”.

До 23 юни СЕМ трябва да оповести кандидатите, които са допуснати до събеседване.

Изслушванията ще се проведат на 27 и 28 юни по реда на подаване на концепциите. Самият избор ще бъде на 29 юни.

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини