Сериалът „Успокой топката“ приключва след 24 години

Награждаваният комедиен сериал „Успокой топката“ (Curb Your Enthusiasm), чийто създател и изпълнител на главната роля е комикът Лари Дейвид, приключва след 24 години, съобщи Би Би Си.

Дванадесетият сезон на поредицата ще бъде последен, съобщиха от „Уорнър Брадърс-Дискавъри“ (Warner Brothers-Discovery), които притежават мрежата HBO.

Комедията, чиято премиера е през 2000 г. и в която Дейвид играе измислена версия на самия себе си, е най-дълго излъчваният комедиен сериал на HBO.

В сериала са участвали комици като Джеф Гарлин и Сузи Есман. Те ще се завърнат в ролите си за последния сезон.

Дванадесетият и последен сезон, включващ 10 епизода, ще има премиера на 4 февруари по HBO Макс. Финалът на поредицата ще бъде на 7 април.

Първият епизод на сериала „Успокой топката“, получил одобрението на критиката, е излъчен през 2000 г.

Поредицата има 51 номинации за „Еми“ и две награди, както и пет номинации за „Златен глобус“ и едно отличие.

Лари Дейвид е известен и като създател на сериала „Сайнфелд“ заедно с комика Джери Сайнфелд. Дейвид е главен сценарист и изпълнителен продуцент на ситкома през първите му седем сезона.

„Тъй като „Успокой топката“ е към края си, сега ще имам възможност най-накрая да се отърся от образа на Лари Дейвид и да стана човекът, който Бог е предвидил да бъда – внимателен, мил, грижовен, деликатен, какъвто бях, докато не се изхабих от образа на този злобен герой“, казва Дейвид.

Сериалът прекъсва за шест години между осмия и деветия сезон, преди да се завърне отново. Този път обаче изглежда, че това наистина е неговият край.

„Лари Дейвид, казвам ти сбогом. Твоята мизантропия няма да ми липсва“, казва комикът.

От HBO отбелязаха, че е трудно да се каже сбогом на „такъв новаторски, брилянтно забавен и емблематичен сериал“.

Четете още

Избор на редактора