Серина с наградата „Модна икона“ на US дизайнерите

Тенис легендата Серина Уилямс разказа как модата се е превърнала в предпочитан начин на изразяване, докато е била пред очите на обществеността, а тенис кортът е бил нейното място за изява.

„Когато бях малко момиче, знаех, че съм различна, така че изследвах модата като начин да се отлича“, каза тя, докато приемаше наградата „Модна икона“ от Съвета на дизайнерите в САЩ.

„В много отношения за мен тенис кортовете се превърнаха в моя подиум, а Откритото първенство на САЩ беше моята Седмица на модата в Ню Йорк. Преосмислянето на традиционното тенис облекло се превърна в начин да изразя моята индивидуалност и моята увереност и най-важното, моята култура“, добави тенисистката.

Уилямс, която се оттегли от тениса миналата година, е първият спортист, спечелил наградата „Модна икона“. Тя й беше връчена от Ким Кардашиян, носител на отличието миналата година.

Кардашиян нарече Уилямс „безстрашен, героичен, автентичен, емблематичен – най-великият на всички времена“.

Наградите на Американския съвет на модните дизайнери са определяни като еквивалент на филмовите награди „Оскар“. Тази година те се проведоха в Американския природонаучен музей в Манхатън с домакин Ан Хатауей.

В наградите за топ дизайнери Катрин Холщайн от „Khaite“ беше обявена за дизайнер на дамско облекло на годината, а Уили Чавария спечели за мъжко облекло.

Когато Уилямс, която сега е на 42 години, се оттегли от тениса, тя каза, че иска да се съсредоточи върху майчинството. Тя роди през август момиченце, почти точно година след последния си мач на корта. Адира Ривър Оханян е второто дете и втората дъщеря за Уилямс и нейния съпруг Алексис Оханян. Първата Олимпия е родена през 2017 година.

Серина Уилямс има 23 спечелени титли от турнирите от Големия шлем.

Четете още

Избор на редактора