Сиела Норма ще осигурява машините и за двата вота

„Сиела Норма“ ще осигурява машинното гласуване в изборите за членове на Европейския парламент и за народни представители на 9 юни, реши Централната избирателна комисия (ЦИК). От ЦИК обявиха, че фирмата печели и двете позиции в обществената поръчка – за профилактика и диагностика на машините и периферията към тях – принтер и четец на смарт карти, подготовка, инсталиране на операционна система и приложния софтуер, окомплектоване, както и техническо обслужване на машините в предизборния и изборния ден по места или в съответната избирателна секция и осигуряване на Център за поддръжка при възникнали проблеми.

„Сиела Норма“ ще отговаря и за транспорта на машините до избирателните секции в страната и логистично им осигуряване в предизборния и следизборния ден.

Председателят на ЦИК Камелия Нейкова трябва да подпише договорите за двете обособени позиции, става известно още от решението на комисията.

На 29 април бяха изтеглени серийните номера на общо десет машини за гласуване, които ще преминат през удостоверяване на съответствието преди предстоящите избори „две в едно“ на случаен принцип по време на публична процедура в Министерството на електронното управление, припомня БТА.

Четете още

Избор на редактора