Силвена Роу дарява кулинарни книги на читалища

В месеца, в който традиционно честваме българската просвета и култура, експертът по биохакинг и посланик на здравословното хранене шеф Силвена Роу, стартира благотворителна инициатива за дарение на 100 броя книги с кауза на 35 български читалища.

Желанието ѝ е максимален брой читатели да се запознаят с рецептите от последната ѝ кулинарна книга „У дома“, чиито замисъл цели българите да преоткрият удоволствието и ползите от традиционните рецепти с варива и зърнени храни, които имат силата не само да сплотяват, събирайки ни около масата, но и да ни помагат да се запазим силни, здрави и млади възможно най-дълго.

„С книгата си „У дома“ искам да повдигна нивото на култура на хранене на българите и да им припомня, че в България имаме чудесни хранителни продукти, особено варива и зърнени култури, които експертите по здравословно хранене неслучайно наричат „суперхрани“. Те са истински щит срещу болести и допринасят за здравето и дълголетието ни още от стари времена. Чрез рецептите в последната ми книга искам да покажа на съвременните български читатели колко вкусни и полезни са ястията, приготвени в духа на българските кулинарни традиции. Да ги вдъхновя да ги приготвят, споделят и предават на следващите поколения“, споделя шеф Роу.

Шеф Роу стартира благотворителната си инициатива от личния си профил в социалната мрежа Фейсбук и приканва последователите ѝ да оставят в коментари предложения за читалища, който да получат книгата. Вече има над 300 коментара с идеи за читалища от цяла България, които искат да получат копие от най-новия й кулинарен шедьовър, вдъхновен от годините работа в световните кулинарни столици, детството в родния Пловдив и философията ѝ за здраве и дълголетие, постигнати чрез методите на биохакинга.

Книгата „У дома“ се състои от 80 рецепти съчетаващи традиционните български вкусове със съвременните тенденции за здравословен начин на хранене. В основата  на представените ястия са варива и зърнени храни от висококачествения асортимент на „Крина“. Авторските рецепти срещат читателите както с любими и добре познати вкусове на нас българите, така и с изкушаващи и приканващи към експерименти ястия от далечни и екзотични земи.

Четете още

Избор на редактора