Силен старт на сезона за Алберт Попов. 10-ти в слалома

Най-добрият български състезател Алберт Попов завърши на  10-о място в слалома за Световната купа по ски алпийски дисциплини в австрийския зимен център Гургъл, първи старт за новия сезон при мъжете.

Попов даде общо време от 1:48.83 минута, след като беше 16-и в първия манш с 54.83 секунди и 17-и във втория с 54.00 секунди, уточнява БТА.

Победител в първото състезание за сезона стана Мануел Фелер от Австрия с 1:47.23 минута. Той беше лидер след първия манш с 53.22 секунди и с 54.01 във втория успя да стигне до трети успех в кариерата си и първи от 2021 година насам.

Втори и трети завършиха също представители на Австрия – Марко Шварц с пасив от 23 стотни и Михаел Мат на 1:05 секунда. Това е първи изцяло австрийски подиум в слалом от 2001 година.

„Това е сбъдната мечта да спечелиш тук, а още повече да има трима представители на Австрия на подиума“, каза Фелер след победата.

Олимпийският шампион Клеман Ноел, който беше втори след първия манш, допусна грешка във втория и остана 12-и.

Състезанието беше прекратено за около 30 минути преди последните петима състезатели заради протест на активисти срещу климатичните промени, които напръскаха пистата с оранжева боя и тя трябваше да бъде почистена. Охраната на пистата ги задържа своевременно. Активистите бяха освирквани от феновете, докато норвежецът Хенрик Кристоферсен беше бесен и трябваше да бъде задържан, след като се нахвърли върху един от протестиращите.

Мануел фелер поведе в генералното класиране със 100 точки, а Алберт Попов взе 26 точки за десетото си място.

Следващите състезания от Световната купа при мъжете са от 1 до 3 декември две спускания и супергигантски слалом в Бивър Крийк (САЩ).

Четете още

Избор на редактора