Силният вятър спря ферибота Оряхово-Бекет

Поради силен вятър фериботната платформа, обслужваща Оряхово – Бекет, е преустановила работа, съобщават от Главна дирекция „Гранична полиция“ на сайта си.

На границата с Румъния трафикът е интензивен за товарни автомобили на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Кардам“ , „Никопол“ и „Русе“ на изход от страната.

Преминаването в участък от моста при ГКПП „Русе“ се осъществява в една лента поради ремонтни дейности. Участъкът е сигнализиран временно с пътни знаци, движението се регулира.

По границата с Гърция трафикът е интензивен за товарни автомобили на ГКПП „Кулата“ на вход от страната. През граничните пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границата с Република Турция трафикът е интензивен за товарни автомобили на ГКПП „Капитан Андреево“ на изход от България.

На границата със Сърбия трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.
На ГКПП „Калотина“ се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празнчните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

На границата с Република Северна Македония трафикът се осъществява нормално на всички гранични пунктове, допълват от „Гранична полиция“.

Четете още

Избор на редактора