Симеон за случая с Калина: Всеки е равен пред закона

Симеон Сакскобургготски смята, че се преекспонира случаят с дъщеря му Калина, която преди дни блъсна пияна с колата си бариера на хотел в Боровец, съобщи БНР.

„Мисля, че от доста малко стана нещо огромно. Но най-накрая живеем в една правова държава и всеки пред закона е еднакъв. Това е много важно“, посочи той в Рилската света обител, където бе отбелязана 80-годишнината от смъртта на Цар Борис III.

В първия си коментар за случилото се с дъщеря му, Сакскобургготски обясни, че никой не бива да забравя, че пред закона всички сме равни, и особено онези хора, които сочат с пръст, които обвиняват, които злорадстват: „А пък като родител винаги боли, но има Господ и се надявам, че нещата ще приключат“.

По повод връщането на работа на депутатите от 49-ото Народно събрание, Сакскобургготски отбеляза, че те преди всичко трябва да имат общо желание, за да има България здраво управление, а след това и ясни цели.

„В крайна сметка те са избрани да добруват народа, така че аз мисля че това е тяхна отговорност – да намерят начина. И аз съм убеден, че това ще стане“, подчерта той.

Сакскобургготски добави, че не обича да обобщава, но понякога наистина си губим времето със съвсем безинтересни неща, а пък бихме могли да съсредоточим енергията си в по-конкретни цели, които да се отразят и на хората. Той отказа да даде оценки на управляващите и им пожела успех в работата, която да допринесе за това да има спокойствие.

„Мисля, че има голяма доза агресия, което е съвършено ненужно. Хабим много енергия. Мисля, че с диалог, с добри намерения и желание може да се постигне далеч повече. Това поне е моята рецепта“, коментира още Симеон Сакскобургготски.

Четете още

Избор на редактора